בניית אתר וווורדפרס

פוסט אורח: מאת יונית צוק

נמצאים בעיצומו של תהליך בניית אתר וורדפרס? חושבים להשיק בלוג על פלטפורמת וורדפרס? חנות מקוונת? עזבו הכול וקראו את הכתבה הזו.

למה?

כי אני עומדת לחשוף בפניכם 5 טעויות נפוצות בתהליך בניית אתר וורדפרס שלו אני הייתי מודעת אליהן בתחילת דרכי – היו נחסכים ממני כאבי ראש וגם לא מעט הוצאות מיותרות.

הציבור מצביע בידיים ובוחר שוב ושוב את פלטפורמת וורדפרס, ובצדק

נתחיל מהחדשות הטובות – הבחירה להשיק אתר אינטרנט או בלוג על פלטפורמת וורדפרס היא צעד חכם, נבון ונכון.

לא בכדי וורדפרס היא פלטפורמה עליה נמצאים כשליש מהאתרים, החנויות המקוונות והבלוגים בעולם. וורדפרס מציעה מערכת ניהול תוכן נוחה, מודולרית, רבת פונקציות ופיצ'רים ומאוד ידידותית למשתמשים.

אממה? כדי לתפעל ולתחזק בלוג או אתר וורדפרס צריך ללמוד קצת ולהכיר מקרוב את הפלטפורמה. אחרת עלולים ליפול בטעויות הבאות בעת בניית אתר וורדפרס.

טעות #1 בבניית אתר וורדפרס: לבחור את פלטפורמת ה-Wordpress הלא נכונה

יש 2 פלטפורמות תחת שם המותג WordPress, בעלות סיומת שונה:

  • WordPress.org
  • WordPress.com

WordPress.org – זו הפלטפורמה הפופולרית יותר לאתרי אינטרנט ובלוגים. מדובר במערכת קוד פתוח שניתן להשתמש בה ללא עלות, בחינם. אפשר לרכוש שירותי אירוח ודומיין וניתן להשתמש בשפע של פיצ'רים ותוספים (=Plugins).

ניהול האתר/ הבלוג נמצא בידיים שלנו וכך גם העיצוב, גם הנתונים נמצאים בשליטתנו, אפשר להוסיף פרסומות כאוות נפשנו וגם לחבר את האתר/הבלוג לאנליטיקס. החסרונות השוליים בבחירה בפלטפורמה חינמית זו שהגיבוי והעדכונים באחריותו של בעל הבלוג.

WordPress.com – את הפלטפורמה הזו הקים אחד ממייסדי WordPress.org מאט מולנווג ועל מערכת זו אפשר גם כן לפתוח בלוגים ואתרים ב-5 מסלולי אירוח בתשלום. המחירים של המסלולים משתנים מעת לעת, אבל בגדול קיימת אפשרות לבחור בין: מסלול אישי, מסלול פרמיום, מסלול עסקי, מסלול של חנות מקוונת ומסלול VIP.

יחד עם זאת, מציעה פלטפורמת WordPress.com אחסון חינם לבלוגים/אתרים עד GB3. בנוסף, הגיבויים ועדכונים נמצאים באחריות WordPress.com.

במקרה שבוחרים את האפשרות החינמית יוצגו מודעות פרסום באתר/בבלוג מטעם וורדפרס, לא ניתן לפרסם מודעות פרסום מטעמנו, אי אפשר להנות מכל התוספים, יש שימוש מוגבל בתבניות עיצוב, לא ניתן לחבר את הבלוג לגוגל אנליטיקס וגם הדומיין יכלול את שם המותג WordPress.

המלצה: עבור בלוגים כדאי להשתמש בפלטפורמת WordPress.org, ולרכוש באופן עצמאי דומיין ושירותי אירוח.

מדובר במערכת קוד פתוח שניתן להשתמש בה ללא עלות, בחינם.

טעות #2 בבניית אתר וורדפרס: מנת-יתר של תוספים

אין בכלל ספק שהתוספים (הפלאגינים) של וורדפרס הם תענוג למשתמש, גם אם חלקם חינמיים וחלקם בתשלום. אין גם ויכוח שהתוספים הם פונקציונליים וחשובים לתחזוקה, שיפור, שכלול הבלוג או האתר.

עם זאת, הסוד הוא במינון. קל מאוד להיכנס למאגר התוספים ולהסתנוור מכל האפשרויות המוצעות. העניין הוא שלצד תוספים שימושיים והכרחיים יש שפע של תוספים מיותרים, שעלולים לפגוע בביצועי הבלוג ולהאט אותו. בניית אתר וורדפרס כרוכה בהכרת התוספים והבנה איזה תוסף חיוני ועל איזה אפשר וכדאי לוותר.

המלצה: בבואכם לבחור תוספים קראו היטב אודות כל תוסף ותוסף, שאלו את עצמכם איזה ערך תקבלו מכל תוסף והאם אתם באמת זקוקים לו.

טעות #3 בבניית אתר וורדפרס: להזניח גיבויים ועדכונים

כבר ציינתי שכאשר בוחרים בפלטפורמת WordPress.org לבניית אתר וורדפרס האחריות על גיבויים ועדכונים היא שלנו ולא של וורדפרס. אז אם רוצים לשמור על הנתונים לאורך זמן, להתאושש מהר מפריצות של האקרים או מווירוסים – חייבים להקפיד לגבות את הבלוג וגם לעדכן את המערכת בעת הצורך.

גיבויים ועדכונים הם קו ההגנה הראשון מפני איומים שונים ומשונים וממש לא כדאי להזניח אותם. קשה מאוד עד בלתי אפשרי לשחזר בלוג שאין לו גיבוי.

המלצה: התקינו תוספי גיבוי של וורדפרס ועדיף לבחור בתוספי גיבויי אוטומטיים, וכאשר יש עדכון – אל תדחו אותו, עדכנו את האתר/בלוג בהקדם.

טעות #4 בבניית אתר וורדפרס: להשתמש בהגדרות ברירת המחדל

משתמש מתחיל בפלטפורמת וורדפרס עשוי להיכנס לראשונה למערכת הניהול ולחשוב שכל מה שעליו לעשות זה להכניס את התוכן שלו (טקסט, תמונות, סרטונים וכו') למערכת, וזהו. אך האמת רחוקה מכך. הגדרות המחדל של וורדפרס דורשות שינויים והתאמות, ביניהן:

בחירת תבנית עיצובית מתאימה – אין להסתפק בעיצוב האנמי הבסיסי שמספקת וורדפרס, יש לבחור תבנית עיצוב מתאימה לתחום הבלוג/האתר ובעזרתה לעצב את האתר/הבלוג. אם לא מוצאים תבנית מתאימה, תמיד אפשר לפנות למעצבים חיצוניים בתשלום, שיעצבו עבורנו את הבלוג/האתר.

הורדת טקסטים מיותרים – בררת המחדל של וורדפרס כוללת טקסטים קבועים, למשל: “Just another WordPress site.” או "Hello World". גם אותם צריך להוריד ולהחליף בתוכן רלוונטי לבלוג/לאתר.

הגדרות המחדל של WordPress הן לא שגויות, הן פשוט לא מתאימות לבלוג/לאתר שלכם, ויש להתאים אותם לצרכיכם.

עדיף לשלוט באופן ידני על התגובות שיוצגו כדי לשמור על התדמית ורמת השיח בבלוג

טעות #5 בבניית אתר וורדפרס: לא לאפשר תגובות גולשים או לא לפקח על התגובות

פלטפורמת וורדפרס היא נהדרת מהרבה סיבות, אחת מהן היא שניתן לאפשר לגולשים להשאיר תגובות לפוסטים ולתוכן שמעלים לאוויר. ובעידן שבו רשתות חברתיות כל כך משמעותיות ואינטראקציות עם עוקבים הפכו לדבר הכי חשוב – יש ערך רב לתגובות גולשים.

המלצות: אז ראשית, חשוב לאפשר תגובות גולשים לפוסטים, לפחות לכמה וכמה פוסטים, על מנת ליצור  אינטראקציות ודיאלוג פתוח ואותנטי עם העוקבים.

שנית, מומלץ מאוד מאוד לנהל את התגובות בצורה חכמה. מוטב לשלוט באופן ידני באילו תגובות יוצגו ואילו תגובות ימחקו כדי לשמור על התדמית ורמת השיח בבלוג או באתר. ייתכן ותרגישו שאתם מוצפים בספאם בהתחלה, אבל עם הזמן תדעו לנהל את התגובות בצורה מהירה יותר ויעילה יותר.

בהצלחה!

יונית צוק מייעצת ומלמדת כיצד למנף עסקים באמצעות תוכן שיווקי, בניית אתרי וורדפרס פרטיים ועסקיים. כמו כן הקימה, כותבת ועורכת את הבלוג "הבלוגריסטית".

Similar Posts

כתיבת תגובה