סופגניות טבעוניות

לא הרבה יודעים, אבל, ביום אני מקדם אתרים ולפחות פעמיים ביום אני מבלה במטבח. כן כן, אני מאוד אוהב לבשל, מת על זה.

איפה זה התחיל אתם שואלים?

כשהייתי בצבא, התחלתי את דרכי בגולני ועקב סיבות כאלה ואחרות נאלצתי לפרוש מתפקידי כלוחם אמיץ וסופחתי למטבח כנספח לענייני מטבוחה ובורקסים.
כשלמדתי את עבודת המטבח, החלק האהוב עלי ביותר היה האפיה. אני אוהב בצק, אוהב להתעסק עם בצק ואוהב לאכול (כמעט) כל מה שעשוי מבצק.
לשמחתי הרבה, בצק עשוי מחיטה (לפחות הבצק שאני אוהב להכין) וחיטה זה טבעוני.

זה שאני טבעוני, לא מונע ממני להכין ולאכול ג'אנק, בעיקר מאפים בשלל צורותיהם. בין היתר אני מכין בבית לחמים, פיצות, פנקייקים, בורקסים וכל שאר הדברים האלה שהם טעימים פצצות ועשירים בטעם וקלוריות.
חנוכה בפתח, ומה לעשות, בחנוכה מוכרחים לאכול סופגניות (בדגש על מוכרחים, זה לא דמוקטריה פה!).

מתכון קלאסי לסופגניות – קל ומהיר להכנה

המתכון הקלאסי של הסופגניות שאני כל כך אוהב, מה לעשות, מכיל ביצים, וככה מכינים אותן במרבית המאפיות. למה דוחפים ביצים בסופגניות? תהרגו אותי אין לי מושג.
לכן, בחג החנוכה הטבעוני הראשון שלי החלטתי לטבען את המתכון שהכרתי ולמרבה האושר הטעם יצא אפילו נפלא יותר מהמקור. אם אתם לא מאמינים, פשוט תנסו, מבטיח לכם שתלקקו את האצבעות!

המתכון נקרא: "סופגניות זה אושר"

להלן המצרכים ל- 25-30 סופגניות נוטפות אושר:

1 ק"ג קמח לבן
4 כפות שמרית
1 כוס משקה אורז-שקדים פושר (או סויה, או כל משקה צמחי אחר לפי הטעם, אני ממליץ על "ויטאריז")
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 קופסאות קטנות (230 גר') של רסק תפוחים ללא תוספת סוכר
1/2 כפית מלח
100 גרם מרגרינה בטעם חמאה בטמפ' החדר – חשוב שתהיה רכה לצורך הערבוב
קליפה מגורדת מחצי לימון
שמן לטיגון עמוק
אבקת סוכר
ריבת תות שדה

הכנה:

  • חצי מכמות הקמח שמים בקערה מספיק גדולה, מוסיפים את השמרים ומערבבים טוב טוב.
  • מוסיפים לקערה את משקה ה"חלב" והסוכר ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה.
  • מוסיפים את המרגרינה, תמצית וניל, לימון, רסק התפוחים והמלח ומערבבים.
  • מוסיפים את יתרת הקמח ומערבבים עד שמקבלים בצק אחיד. מכסים במגבת למהלך התפיחה וממתינים עד שהבצק מכפיל את נפחו (אפשר להשאיר את הקערה במקום חמים לזירוז תהליך התפיחה).

בצק לסופגניות

  • לאחר שהבצק תפח מספיק, מוציאים אותו מהקערה ולשים במשך כ-5 דקות.
  • מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרדדים בעזרת מערוך עד לעובי של כ-1 ס"מ.
  • נעזרים בספל ליצירת עיגולים ומניחים אותם על נייר אפייה. מכסים במגבת וממתינים לתפיחה במשך כ- 45 דקות.

סופגניות

  • מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
  • מטגנים את עיגולי הבצק משני הצדדים (רצוי לא להעמיס את הסיר בצפיפות סופגניות גבוהה), עד הזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

סופגניות

  • ממלאים כל סופגניה בריבת תות שדה (בדגש על ריבת תות שדה, אין יותר טעים מזה) באמצעות מזרק ומפזרים למעלה אבקת סוכר.

יאמי יאמי! בתאבון.

Similar Posts

כתיבת תגובה